Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief januari 2018
maart 27, 2018
Nieuwsbrief maart 2018
april 3, 2018
Bekijk alles

Nieuwsbrief februari 2018

Mediation


Het recht moet zorgen voor orde in de maatschappij. Daar waar er geschillen zijn, kunnen deze op basis van het recht opgelost worden. De rechtspraak zorgt ervoor dat regels gehand¬haafd worden en dat geschillen tussen partijen beëindigd worden. Dit is al eeuwenlang het uitgangspunt. Maar als een geschil beëindigd is, is het dan ook echt opgelost?

Meer lezen

 

Het niet-nakomen van een overeenkomst


Overeenkomsten sluiten we iedere dag. De boodschappen in de supermarkt, ophangen van een jas in een bewaakte garderobe of zelfs het gebruik maken van het openbaar vervoer. Maar wat als één van partijen zich niet aan zijn verplichtingen houdt?

Meer lezen

 

Kamermeerderheid: wetsartikel over beledigen koning moet verdwijnen


In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af om majesteitsschennis uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. Het is alleen nog niet duidelijk hoe de wet er precies gaat uitzien.

Meer lezen

 

Noodkreet over digitale rechtspraak


De Centrale Ondernemingsraad van de Raad voor de rechtspraak luidt de noodklok over de digitalisering van de rechtspraak. In een brief aan voorzitter Frits Bakker van de Raad schrijft de COR “zeer kritisch en bezorgd te zijn” over het project. De COR pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar digitalisering van de rechtspraak.

Meer lezen